Železnice v Praze a středních Čechách se zahušťuje. Vlaků pojede víc a častěji

11. prosinec 2015

Mezi Prahou a středočeskými městy bude od neděle jezdit více vlaků. Přibudou nové linky, nové zastávky a na některých úsecích se zkrátí intervaly mezi jednotlivými spoji.

Největší posílení čeká trasu mezi Prahou a Českým Brodem. Tam budou nově jezdit i osobní vlaky, které dosud končily už v Úvalech.

Celkem díky tomu přibude každý den patnáct nových spojů. A v ranní a odpolední špičce ve všední dny tak lidé nebudou muset čekat déle než 15 minut.

Bez přestupu se znovu dostanou cestující, kteří jedou z Berouna do Úval. Po roční výluce totiž dopravce obnovuje linku S7, která vede skrz centrum Prahy.

Celý rok museli lidé jedoucí ze směru od Berouna a Řevnic vystoupit na hlavním nádraží a na úvalský vlak museli přejet nebo přejít na Masarykovo nádraží. Teď se tedy vrací ten původní model, kdy vlak pojede přes Smíchov, hlavní nádraží, Radotín až do Řevnic.

Na území středních Čech začne znovu jezdit vlak mezi Mělníkem, Mšenem a Mladou Boleslaví. Úplně nový spoj vznikne mezi Hostivicí a Středokluky.

Spokojeni patrně budou obyvatelé pražských Běchovic. V neděli poprvé vlaky do Úval zastaví v nové stanici Praha - Běchovice střed, kterou České dráhy postavily v rámci rekonstrukce úvalské trati. Tam by podle záměru Prahy mohlo v budoucnu vzniknout nové záchytné parkoviště.

autor: Veronika Neprašová
Spustit audio