Pavlov se dočkal obchvatu. Jeho stavba nestála obec ani korunu

27. červen 2016

Část dopravy z obce Pavlov na Kladensku nově odvede obchvat, který tam vznikl v souvislosti s budováním průmyslové zóny Panattoni Park Prague Airport II. Obec, kde žije zhruba 150 obyvatel, o obchvat usilovala od roku 1993. Obecní pokladnu přitom tahle stavba nestála ani korunu.

Obchvat spojující průmyslovou zónu s exitem 7 dálnice D6 na Karlovy Vary je součástí doprovodných investic projektu nové průmyslové zóny v hodnotě desítek milionů korun. Kromě toho, že uleví místním komunikacím od dopravní zátěže, zjednoduší i cestu do sousední Hostouně.

Silnice vedoucí při východním okraji obce je dlouhá zhruba půl kilometru, u dálnice D6 navazuje na nový kruhový objezd. Mezi dalšími investicemi bylo například vybudování plynovodu, vodovodního přivaděče, dešťové kanalizace nebo opravy silnic a chodníků v Pavlově.

"Nejlepší průmyslová zóna je taková, která přispívá k rozvoji obce a obec přitom o jejím chodu prakticky neví. K tomu nám pomůže nejen obchvat, ale také poloha industriálního parku za rychlostní silnicí. Střechy průmyslových budov navíc dosáhnou maximálně do její úrovně," uvedl starosta Pavlova Josef Kozel (SNK Pro lepší Pavlov).

V nové průmyslové zóně u Pavlova by mělo vzniknout šest budov. Developeři si polohu zóny vybrali i kvůli blízkosti pražského letiště a návaznosti na hlavní tahy do Karlových Varů a Německo. Výši investice nezveřejnili.

Plánované budovy v nové průmyslové zóně zaberou až 123 tisíc metrů čtverečních, v srpnu by měla být hotova první hala pro společnost DSV o ploše zhruba 23 tisíc metrů čtverečních.

autor: Marek Čihák
Spustit audio