Kladenská nemocnice omezila provoz onkologie, chybí jí lékař-specialista

21. listopad 2016

Kladenská nemocnice omezila provoz na interním, onkologickém a urologickém oddělení. Ve vysílání Českého rozhlasu Region to potvrdil ředitel nemocnice Vladimír Lemon. Podle něj je důvodem odchod primáře onkologie. Za něj se řediteli už podařilo sehnat náhradu, nový lékař ale nastoupí až od února. V nemocnici v současné době není radiolog, který by mohl pacienty ozařovat.

„Je to záležitost personální. Do soukromého sektoru odešel primář a sháním za něj náhradu už tři měsíce. Podařilo se mi náhradu sehnat, bude to pan doktor ze Slovenska, odborník na slovo vzatý, ale nastoupí až od 1. února. A do té doby nemůžeme ozařovat naše pacienty, protože nemáme radiologa, který by to mohl lege artis dělat. Musíme počkat na nového pana primáře,“ řekl Vladimír Lemon v pořadu K věci Českého rozhlasu Region.

Omezení provozu se podle ředitele Lemona dotkne asi 15 onkologických pacientů měsíčně. Nemocnice je posílá na jiná pracoviště.

Omezení zasáhlo i kladenskou internu. „Interní oddělení je přetížené, protože přebírá i pacienty z té onkologie,“ řekl Českému rozhlasu ředitel Lemon.

Celý rozhovor s ředitelem Oblastní nemocnice Kladno Vladimírem Lemonem přinese Český rozhlas Region v úterý 22. 11. po 15. hodině. Moderátor Tomáš Pancíř se ho kromě omezování péče bude ptát na platy lékařů a sester a možnosti jejich zvýšení, na zadluženost kladenské nemocnice i na spolupráci s novým vedením Středočeského kraje.

autor: tsp
Spustit audio