Po Monínci chtějí o víkendu otevřít další lyžařská střediska ve středních Čechách

9. prosinec 2016

I když předpověď počasí na víkend hlásí mírné oteplení, ve středních Čechách už se lyžuje. Na Monínci u Sedlce Prčice zahájili sezonu koncem října na Hotelové sjezdovce, a to díky nové technologii zasněžování. V sobotu by se měly rozjet další vleky v kraji.

Hlavní sjezdovka na Monínci bude od pátku v provozu každý den, a to od 9 do 16 hodin. Večerní tříhodinové lyžování začíná v 18 hodin. Dosud se na této trati lyžovalo od poloviny listopadu jen od pátku do neděle.

Za denní permanentku zaplatí dospělý v současnosti 405 korun, od 22. prosince 440 korun. Děti vyjde celodenní lyžování na 325, resp. 355 korun.

Skiareál Šibeniční vrch v Mnichovicích u Prahy plánují pro veřejnost otevřít tuto sobotu a neděli a do vánočních prázdnin chtějí vleky provozovat jen o víkendech, pak se podle počasí bude jeho provoz rozšiřovat. Tady vyjde celodenní lyžování na Bobeši na 250 korun.

K současným dvěma sjezdovkám by měla v únoru 2017 přibýt i třetí zvaná Pašík. S jejím otevřením provozovatelé čekají na posílení elektrické sítě.

Lyžařská sezona ve skiareálu Chotouň v Jílovém u Prahy by měla začít také tuto sobotu. Lyžovat se zde bude od 8 do 21 hodin, v neděli od 8 do 17 hodin. V provozu budou oba hlavní vleky,

Ski areál v Kvasejovicích na Příbramsku se podle dostupných informací otevře nejspíš až v sobotu 17. prosince - pokud budou příznivé podmínky pro zasněžování.

autoři: jum , Monika Holubová
Spustit audio