Jak se mlsalo před sto lety, ukazuje nová výstava na zámku Kačina

15. duben 2018

Na zámku Kačina omládnete o sto let. Návštěva historické cukrárny vám přiblíží práci mistrů cukrářů. Najdete tady interiér dobové kavárny a také se podíváte do krámu, kde se kupovaly bonbóny.

Návrat do filmů s Adinou Mandlovou, do doby, kdy zpíval R.A. Dvorský a jeho Melody Boys, kdy dámy nosily klobouky a rukavičky a svátečně oblečené rodiny chodily v neděli na korzo a potom společně skončili u sladkých dobrot a kávy umožní návštěvníkům nová výstava Historické cukrárny.

"Jsou tady krásně malované dózy na bonbony, čokoládu a taky na suroviny jako například kakao, vanilku a různé koření. Zajímavostí je, že dneska přijdeme do obchodu a koupíme si bonbonieru, tehdy se bonbony vyráběly jednotlivě a do těch krásně malovaných krabiček se ukládaly podle přání zákazníka až přímo v obchodě," popisuje část expozice knihovnice zámku Alena Štecherová.

Výstava ukazuje i různé formy a kuchařské nářadí, s jehož pomocí se cukroví vyrábělo. Samotné naaranžované sladké pečivo, je upečené podle dobobých receptů a vzorů, které vycházely například v časopise Pekařské listy.

Na výstavě věnované cukrářskému řemeslu uvidíte, jak se vyráběla před sto lety zmrzlina
Součástí výstavy je i pracovní kout a ukázka kuchyňského náčiní
Výstava Historické cukrárny na zámku Kačina voní vanilkou a skořicí
Spustit audio