Výtluky na silnicích u Charvátců a Staré Boleslavi bodovaly v anketě Výmoly.cz

16. duben 2018

Výmoly na silnicích ve středních Čechách získaly v letošní anketě druhé a třetí místo. Prvenství patří Jihomoravskému kraji, konkrétně silnici u Lhoty Rapotiny na Blanensku.

Na pomyslných stupních vítězů se jako druhý umístil výtluk na silnici z Charvatců na Loučeň na Mladoboleslavsku. Podle popisu hlasujících lidí je tam několik hlubokých děr a krajnice je kompletně zničená. Výmol nahlásil jeden z řidičů před třemi lety. Dodneška opravený není, jak upozorňují místní, se kterými jsme přímo na silnici natáčeli. „Je to „tankodrom“. Už 20 let je to v takovém stavu. Pořád se jen záplatuje a neopravuje. Kdyby ty peníze dali najednou, mohla to být pořádná silnice,“ shodují se. Třetí místo obsadil výtluk ve Staré Boleslavi, a to na silnici R10 u křížení s Vesteckou ulicí.

I přes tato dvě nelichotivá umístění se ale daří výmoly v kraji opravovat. Středočeský kraj se totiž zároveň stal i vítězem ankety o nejaktivnější kraj v počtu opravených výmolů.

Jen v loňském roce lidé na portál www.vymoly.cz, kde najdete mapu s aktuálním stavem silnic, nahlásili více než 700 středočeských výmolů. Kraj jich stihl opravit skoro polovinu, zhruba 300. Přitom celorepublikový průměr je necelých 40 procent.

Pokud řidiči objeví nějakou díru v asfaltu, můžou ji nahlásit i na webové stránky www.musimetoopravit.cz. Portál spustilo hejtmanství loni v létě. Na webu je mimo jiné taky vidět, které závady kraj řeší a které výmoly už jsou opravené.

autor: mav
Spustit audio