O zubní pohotovost v Kladně je velký zájem

6. květen 2009

V Kladně v bývalých kasárnách zahájil 20. dubna provoz Dům zubní péče. Jsou v něm dvě ordinace zubní pohotovosti, které si na nedostatek pacientů rozhodně nemohou stěžovat. Zubní pohotovost zřídilo město ve spolupráci se soukromou společností. Původně se na vybavení ordinací měl podílet i Středočeský kraj, nové vedení ale zařizuje další zubní pohotovost v nemocnici. Více od kolegyně Jany Káninské...

Nová zubní pohotovost v Kladně se nachází nedaleko aquaparku v docházkové vzdálenosti od nemocnice. Lidé nemají problém ji najít, říká mluvčí kladenského magistrátu Libor Kasík: "Je tam konečná autobusu pětky, jezdí sem pacienti z Rakovníka i z dalších obcí".

Pacienti v čekárně zubní pohotovost v Kladně jednoznačně uvítali. Do Prahy už se prý najezdili dost, cesta trvala dlouho a navíc to tam bylo dost hrozné, další pacient zase přišel o svého zubaře, tak je také rád, že má možnost jít na pohotovost v Kladně.

Že zubaři sloužící pohotovost v Kladně a okolí chyběli, dokazují i slova recepční Domu zubní péče Radomíry Charyparové. Ta říká, že zájem o zubní pohotovost je obrovský, zejména o víkendech, upozorňuje ale na to, že zatím tu pacienty neregistrují, pouze ošetřují bolestivé případy. O svátcích zaznamenali také velký zájem, 25 pacientů za 6 ordinačních hodin.

Otevřeno bude i 8. května od 8 do 14 hodin. "Ordinační hodiny jsou zatím zkušební," říká mluvčí kladenského magistrátu Libor Kasík.

Jedná se o tom, aby se ordinační doba prodloužila ve všední dny do 8 hodin, kdy to ale bude, zatím není jasné. Jediná vada na kráse nové Zubní pohotovosti v Kladně je nefunkční velké parkoviště, které je sice přímo u budovy, ale bohužel za závorou. U Domu zubní péče tak s obtížemi zaparkují pouze dvě až tři auta.

Veškeré informace o zubní pohotovosti v Kladně dostanete na telefonním čísle 312 240 440. Ve Středočeském kraji je další zubní pohotovost v Mladé Boleslavi.

autor: Jana Káninská
Spustit audio