Mladoboleslavské koupaliště zahájilo zkušební provoz

3. červen 2009

Nově zrekonstruované mladoboleslavské koupaliště v Mladé Boleslavi už zahájilo svůj zkušební provoz. Všichni návštěvníci ho první týden mohou užívat zdarma. Slavnostní zahájení koupaliště se chystá na konec června. Mezi prvními si novotou zářící aquapark prohlédla i Jana Huzilová...

Cílem přestavby bylo, aby koupaliště co nejvíce vyhovovalo rodinám s dětmi. Lidé zde najdou prostor pro svůj odpočinek, plavání, občerstvení, sportovní vyžití a samozřejmě vodní radovánky. Na návštěvníky čeká areál s moderními prvky a atrakcemi.

Uprostřed areálu je atrakce, kterou nemá ještě žádné české koupaliště. Jedná se o obrovské překlopné vědro umístěné ve výšce šesti metrů s roznášecí stříškou. Není to ale jediné lákadlo městského koupaliště v Mladé Boleslavi. Na návštěvníky tu čeká tobogán - dlouhý téměř 63 metry a vysoký přes osm metrů - dále dětské brouzdaliště se skluzavkou a hřiště, masážní rošty, stěnové masáže, chrliče a trysky. Jsou zde také obnovené skokanské můstky - jeden metrový a druhý třímetrový.

Zrekonstruované mladoboleslavské koupaliště

Kromě sportovní části, kde je šest pětadvacetimetrových plaveckých drah, zde návštěvníci najdou i rekreační část areálu s bělostnými lehátky a tmavomodrými deštníky.

I na motoristy se pamatovalo. Pro ně je připraveno upravené parkoviště za čerpací stanicí, odkud je možné dojít k novému vchodu koupaliště po písečné cestě podél fotbalového hřiště.

Mladá Boleslav do budoucna plánuje i krytý bazén pro zimní sezónu, s dostatečnou kapacitou a s potřebným komfortem. Pokud vše půjde podle plánu, měl by ve městě automobilů začít sloužit prvním návštěvníkům už na podzim roku 2010.

Mladoboleslavští využívají v létě také ke koupání bazén v Severním sídlišti či v horkých letních dnech navštěvují upravenou pláž u Jizery v Podlázkách.

Vstupné přitom zůstává stejné jako vloni - dospělí zaplatí 55 a děti 35 korun na den, děti do jednoho metru mají navíc vstup zdarma, platit nemusí aní senioři nad sedmdesát let. Prokazovat se budou pouze občanským průkazem.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio