Letošní Dětskou notu v Mladé Boleslavi vyhrála Ukolébavka

12. listopad 2009

Ve Škoda Auto muzeu v Mladé Boleslavi rozhodli porotci i dětské publikum o nejhezčí písničce 36. ročníku Dětské noty. O přízeň se ucházelo celkem deset finálových skladeb. Všechny finálové písničky jako každý rok zazpíval mladoboleslavský pěvecký sbor Paprsek pod vedením sbormistra Milana Klipce. Jak to všechno dopadlo a která česká písnička se líbila nejvíce prozradí redaktorka Jana Huzilová.

Píseň Ukolébavka skladatelky Veroniky Andělové se stala jednoznačným vítězem 36. ročníku celostátní soutěže autorů písní pro děti Dětská nota. První místo získala u odborné poroty i u diváků v sále. Druhé místo u poroty získala píseň Ségra autorů Tomáše Pergla a Ondřeje Suchého, třetí skončila ZOO od Jana Steinsdörfera a Aleny Dobrovolné. Výsledky vyhlásila členka poroty populární zpěvačka Ewa Farna.

Soutěže se letos účastnilo 54 písní od 42 autorů. Je to více než loni, kdy se do soutěže přihlásilo 40 písní. Do finále postoupilo deset nejlepších písní. I letos byly všechny písně zazpívané i zahrané živě. Dětská nota se poprvé konala v roce 1974. Z původně místní soutěže skladatelů dětských písniček se přehlídka postupně vyvinula do současné soutěže. Účastní se jí autoři, kteří skládají i pro profesionální dospělé zpěváky. Pěvecký sbor Paprsek připravil celou řadu výborných interpretů, z nichž největší mediální slávy dosáhla finalistka 1. ročníku Superstar Petra Páchová. Posledních deset ročníků vychází k této události také nová CD s písničkami a zpěvník.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio