Mladé basketbalistky ze Sadské slaví úspěchy

20. květen 2010

Mladé basketbalistky ze Sadské u Nymburka ukončily letošní sezónu, která pro ně byla velmi úspěšná. Z necelých dvaceti turnajů, kterých se zúčastnily, vždy přivezly medaile. Zhruba v patnácti případech byly zlaté nebo stříbrné. Jaké další úspěchy letos mladé sadské basketbalistky zaznamenaly, zjišťoval kolega Pavel Pavlas.

Mladým basketbalistkám ze Sadské se neřekne jinak než Vosinky, Vosičky a Vosy. Název klubu Sadské Vosy vznikl na jednom z prvních turnajů. Někdo z tehdejších soupeřů řekl: „Holky jdou po míči, jako vosy na med!“

Padesát mladých basketbalistek trénuje zhruba třikrát týdně. Trénují střelbu na košík, techniku hry a zlepšují si fyzičku. Vosinky, Vosičky i Vosy jsou velice úspěšné. Letos přivezly medaile ze všech osmnácti turnajů, kterých se účastnily. Tým nejstarších žákyň si pak nejcennější letošní trofej vybojoval v Dánsku. Turnaj evropských základních škol loni v prosinci Vosy vyhrály.

Úspěchy všech tří sadských týmů přinášejí radost nejen samotným hráčkám, ale i jejich rodičům. Zájem o zařazení dalších dívek do skupiny Vosinek, Vosiček a Vos je veliký. Novou posilou jednoho z týmů je i dvanáctiletá Kristýnka z Poděbrad. Její tatínek Petr Homola je za to rád. Podle něj je sadský basketbalový klub nejlepší z regionu.

Přejme tedy Vosinkám, Vosičkám a Vosám, aby ta příští sezóna, která začne s novým školním rokem, byla minimálně stejně dobrá, jako ta letošní.

autor: Pavel Pavlas
Spustit audio