Narozeniny Regionu s námi v Poděbradech oslavily čtyři tisíce posluchačů!

28. srpen 2010

Už tradičně poslední srpnovou sobotu slavil Český rozhlas Region své narozeniny. Na lázeňské kolonádě v Poděbradech jsme pro všechny gratulanty připravili bohatý program. I přes nepříznivou předpověď počasí, několik drobných přeháněk i závěrečnou dešťovou sprchu jsme přivítali na čtyři tisíce návštěvníků. Řada z nich si nenechala ujít možnost svézt se na narozeninovou oslavu speciálně vypravenými autobusovými linkami.

Na hlavní scéně postupně vystoupili Lešek Semelka, Milan Drobný, Jan Kalousek, Jana Chládková, Josef Laufer, Ilona Csáková, Marek Ztracený, Leona Machálková nebo country kapela Eldorádo. Celým programem provázeli moderátoři Českého rozhlasu Region Iveta Chlumská a Patrik Rozehnal, kteří na pódiu jako hosty přivítali také své kolegy z éteru – Naďu Konvalinkovou, Jana Rosáka, Eduarda Hrubeše i další členy týmu, který pro vás denně připravuje vysílání Regionu.

0:00
/
0:00

Součástí narozeninové oslavy bylo i finále soutěže Středočeský zahrádkář roku 2010. Podobně jako vloni se i letos stala vítězkou žena. Hlavní cenu, sekačku na trávu, si z Poděbrad odvezla Hana Beranová z Miličína.

Oslava narozenin Českého rozhlasu Region v Poděbradech - vítězka soutěže Středočeský zahrádkář roku 2010 Hana Beranová z Miličína

Návštěvníci narozeninové oslavy si navíc mohli vychutnat večerní filmové promítání letní české komedie nejen o víně 2Bobule.

Jak to na oslavě narozenin Českého rozhlasu Region vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii čítající přes stovku snímků. A pokud si atmosféru letošní narozeninové atmosféry chcete připomenout i ve "zvukové" podobě, nezapomeňte poslouchat Český rozhlas Region v sobotu 4. září po 14. hodině, kdy vám nabídneme sestřih toho nejlepšího z narozeninové oslavy!

autor: Pavel Kozler
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.