Autobus MHD se v Kunraticích srazil s nákladním autem. 9 lidí bylo zraněno

14. prosinec 2017

Autobus městské hromadné dopravy se v Kunraticích v ulici K Šeberáku srazil hodinu před polednem s nákladním automobilem, který převážel osobní vozy. Při nehodě se zranilo devět lidí, z toho tři těžce. Mezi těžce raněnými je i pětačtyřicetiletý řidič havarovaného autobusu linky 197.

„Hasiči pomohli s transportem devíti zraněných osob. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby,“ informoval na twitteru mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Záchranáři kvůli nehodě aktivovali takzvaný traumaplán, při kterém se nemocnice musí připravit na příjem většího počtu pacientů. Na místě zasahoval větší počet záchranářů i lékař.

Tři lidé při nehodě utrpěli těžká zranění, dva středně těžká a čtyři lidé lehká. Pětačtyřicetiletý řidič autobusu a třiasedmdesátiletý muž utrpěli mnohočetná zranění. Devatenáctiletý mladík, šestašedesátiletá žena a čtyřiadvacetiletá žena vyvázli s úrazem hlavy. Lehce zraněn byl mimo jiné řidič kamionu. „Hasiči vyprostili obě havarovaná, do sebe zaklíněná vozidla,“ doplnil Kavka. Kunratická spojka, kde se nehoda stala, je uzavřena a podle odhadu policistů bude ještě několik hodin. Doprava je tam vedena po objízdné trase.

Autobus jel podle mluvčího pražských policistů Jana Daňka ve směru od Hrnčíř. Na světelné křižovatce Kunratické spojky a ulice K Šeberáku se pak střetl s nákladním vozem, který měl za sebou přívěs naložený osobními auty. Příčinu nehody kriminalisté vyšetřují. U řidiče kamionu už policisté podle Daňka provedli zkoušku na alkohol, která byla negativní. U řidiče autobusu ji vzhledem k jeho zranění neudělali.

Nehoda autobusu MHD s nákladním autem, Praha Kunratice
autor: A. Davidová
Spustit audio