Basketbalistky Kralup a Sparty zůstávají i po frašce v 1. lize, uspěly s odvoláním

Basketbalová fraška, ve které si hráčky dávaly vlastní koše a schválně netrefovaly trestné hody, jen aby nezvítězily. Tak se psalo o utkání posledního kola 1. ligy žen mezi týmy Kralup a Sparty. Konečné tresty padly ve čtvrtek večer, a přestože je Dozorčí a odvolací rada zatím tají, z informací Radiožurnálu vyplývá, že oba týmy ve druhé nejvyšší soutěži nakonec zůstanou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky Kralup

Basketbalistky Kralup | Foto: Junior Kralupy

Jako první si v parodii na basketbal daly vlastní koš Kralupy, Sparta pak na jejich styl přistoupila. Disciplinární komise původně potrestala oba kluby vyloučením ze soutěže a pádem o úroveň níž.

„Dozorčí rada projednala odvolání klubů, hráček a trenérů a změnila rozhodnutí Disciplinární komise ČBF,“ uvedl těsně po jednání předseda svazové Dozorčí a odvolací rady Zdeněk Latík s tím, že zatím nechtěl specifikovat výši trestů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nevzali mě na konzervatoř ani do národního, vzpomíná na začátky Dagmar Pecková

Podle informací Radiožurnálu je jeden z postihů mírnější. Vzájemná série Kralup a Sparty (utkaly se pak ještě ve čtvrtfinále play-off) a stejně tak sezona už pro oba kluby kvůli třízápasovému trestu skončily. Důležité ale je, že nespadnou o soutěž níž.

„Trest s nejvyšší pravděpodobností přijmeme. Ještě čekáme na písemné vyhotovení, ale v první fázi jsme spokojeni s tím, že byl trest překvalifikován,“ říká Libor Dvořák, člen výboru Basketbalové akademie Sparta Praha.

Ta dostala pokutu 20 tisíc korun, Kralupy 40 tisíc. Zástupkyně tamního Junioru Radana Hniličková před radu nepřišla, stejně jako nikdo z klubu. Údajně proto, že jednání bylo svoláno příliš narychlo.

„Nevím, proč je rozlišena výše pokuty, když se podle původního verdiktu oba kluby dopustily stejných přečinů. Nemám to ale v ruce, takže to nemůžu posoudit,“ uvedla Hniličková.

Zpřísnily se tresty pro trenéry – koučka Sparty Marcela Krämer nesmí koučovat z lavičky ještě v srpnu, Lukáš Rob z Kralup do října.

Tresty v kauze zápasu 1. basketbalové ligy žen:
Basketball Academy Sparta Praha
klub: 3 zápasy nesmí nastoupit + 20 000 Kč pokuta
trenérka Marcela Krämer: nesmí koučovat při zápase do konce srpna
hráčky (Eliška Misíková, Eva Moučková, Kateřina Rokošová, Adéla Řeháčková): 1 zápas nepodmíněně

Basketbalový klub Kralupy – Junior
klub: 3 zápasy nesmí nastoupit + 40 000 Kč pokuta
trenér Lukáš Rob: nesmí koučovat při zápase do konce října
hráčky (Linda Tesaříková, Barbora Šauerová, Simona Růžková, Karolína Robová): 1 zápas nepodmíněně

Tomáš Kohout, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme