Boleslav spílala po prohře se Spartou sudímu Markovi. Moc jistý nebyl, přiznal Kadlec

Přilákat fotbalového fanouška do hlediště dá některým klubům v Česku celkem dost práce a po zápase 26. kola mezi Mladou Boleslaví a Spartou to může být ještě o poznání složitější. Postaral se o to nepřesný rozhodčí Emanuel Marek, na kterého se příznivci domácího klubu po porážce 2:3 hodně zlobili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boleslavští Jan Kysela, Michal Ďuriš a Jan Bořil se rozčilují na hlavního rozhodčího Emanuela Marka kvůli nařízené penaltě

Boleslavští Jan Kysela, Michal Ďuriš a Jan Bořil se rozčilují na hlavního rozhodčího Emanuela Marka kvůli nařízené penaltě | Zdroj: ČTK

Fanoušci Mladé Boleslavi se cestou ze stadionu hodně zlobili. Za stavu 1:1 rozhodčí Středočechům neuznal dost možná regulérní gól, naopak hned vzápětí proti nim odpískal penaltu, kterou už ale zase ten samý sudí neviděl na druhé straně.

A to za to bere takové peníze, vztekali se někteří. Příznivci Sparty zase namítali, že Emanuel Marek domácím toleroval velmi tvrdou hru. Výkon muže s píšťalkou byl všelijaký jenom ne jistý, což fotbalisté pochopitelně vycítí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle sparťana Václava Kadlece rozhodčí Emanuel Marek moc jistým dojmem nepůsobil, Pavel Kadeřábek se k jeho výkonu nevyjdřoval

„Moc jistý nebyl, ale měl to těžké, v zápase bylo hodně sporných momentů. Někdy se vztekáme my, někdy zase Boleslav,“ myslí si střelec dvou sparťanských gólů Václav Kadlec.

„K rozhodčímu se nechci vyjadřovat. Když člověk prohrává, tak je z toho vždy trochu nervózní,“ odpovídal na stejnou otázku, jak moc může chování hráčů nepřesným rozhodováním sudí ovlivnit, autor třetí a nakonec i vítězné branky Pražanů Pavel Kadeřábek.

Že šlo o velmi nervózní duel, dokazuje i střídání reprezentačního obránce. Kouč Zdeněk Ščasný ho radši předčasně stáhl, tak aby klíčový hráč Sparty v závěru vyhroceného zápasu nedostal čtvrtou žlutou kartu v sezoně.

Sparta otočila zápas v Boleslavi, Škoda zařídil Slavii důležité tři body

Číst článek

„Trenér cítil, že je zápas trochu vyhrocený, šlo do tuhého. Proto mě raději sundal,“ přiznává Pavel Kadeřábek, který tak může být u toho, až se v tabulce druzí sparťané v sobotu v nejsledovanějším duelu sezony utkají s vedoucí Plzní.

Když se stejní soupeři prali o titul před dvěma lety, pískali klíčový jarní zápas na Letné rozhodčí z Německa v čele s respektovaným Wolfgangem Starkem. Soudě podle často a podivě chybujících mužů s píšťalkou a praporkem v Synot lize, nebylo by od věci zvolit podobné řešení také tentokrát.

Obránce Pavla Kadeřábka (v rudém) kouč Sparty Zdeněk Ščasný z obavy před čtvrtou žlutou kartou raději stáhl ze hřiště | Foto: ČTK

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme