Boleslavští spílali po Plzni sudímu. Upřel nám jasnou penaltu, zlobí se

Fotbalistům Mladé Boleslavi se v lize proti Plzni prostě nedaří. S vedoucím týmem soutěže prohráli už poosmé za sebou, tentokrát 0:3. Viktoria navíc neproměnila penaltu a měla dost dalších šancí. Po utkání 11. kola Synot ligy se ale hodně diskutovalo o momentu z prvního poločasu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle Jana Bořila (v bílém) rozhodčí upřel Boleslavi v zápase s Plzní pokutový kop

Podle Jana Bořila (v bílém) rozhodčí upřel Boleslavi v zápase s Plzní pokutový kop | Zdroj: ČTK

Boleslavský Daniel Bartl se v 16. minutě po přihrávce Milana Lalkoviče dostal do pokutového území, kde po kontaktu s Radimem Řezníkem skončil na trávníku. Píšťalka sudího Jaroslava Bílka ale zůstala němá.

„Řezník mě naverboval zezadu. Podle mě úplně stoprocentní jasná penalta a možná i červená karta. Ovlivnilo to průběh celého utkání,“ řekl ke sporné situaci boleslavský záložník Daniel Bartl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle boleslavských fotbalistů ovlivnila neodpískaná penalta v ligovém utkání s Plzní celý zápas

A podobný pohled na zákrok Řezníka měli i další mladoboleslavští hráči. „Myslím, že jsme penaltu kopat měli. Kdybychom vyrovnali, první poločas by se vyvíjel úplně jinak,“ přemítá obránce Jan Bořil.

Od diskutabilního momentu byli fanoušci domácích hákliví prakticky na každé rozhodnutí rozhodčího Bílka a emoce byly i mezi hráči a trenéry.

„Samozřejmě, že to s vámi zacloumá, cítíte pocit křivdy a musíte se s tím vyrovnat. Nic jiného vám nezbývá. Můžete rozhodnout, koho vystřídáte, jakou taktiku zvolíte, ale rozhodování rozhodčích ovlivnit nemůžete,“ prohlásil asistent trenéra Boleslavi Boris Kočí, který neobvykle mluvil do médií místo hlavního kouče Karla Jarolíma.

Sledovali jsme ONLINE: Fotbalisté Plzně vyhráli v Boleslavi a opět vedou

Číst článek

Svalovat vinu za prohru na rozhodčího ale Kočí rozhodně nechtěl. „Měli jsme situace, se kterými jsme si měli poradit lépe. Často jsme se kvůli špatné finální fázi ani do šance nedostali. Tím se budeme zabývat, nikoliv sporným momentem,“ dodal Jarolímův asistent.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme