Bouřka ušetřila střední Čechy, ale prudké lijáky potrápily Prahu

27. červenec 2016

Varování meteorologů před bouřkami a přívalovými dešti se v úterý vyplnilo. Do středních Čech déšť dorazil kolem 17 hodiny a řádil poměrně dlouho. Velké škody ale nenapáchal. Středočeští hasiči vyjížděli jen k patnácti případům. Prahu naopak prudké lijáky potrápily.

„Šlo především o pády stromů na silnici, v Roztokách u Prahy jsme byli čerpat vodu ze sklepa a v dolnobřežanském údolí došlo k sesuvu bahna, které bylo během dvou hodin odstraněno a silnice opět zprovozněna,″ konstatovala mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Horší situace byla v Praze, kde místy spadlo velké množství vody - až 40 litrů na metr čtvereční a v Komořech padaly i menší kroupy.

Pád stromu zastavil provoz tramvají v ulici Mariánské hradby u Pražského hradu, takže tramvaje musely jet jinudy. Na ulici Střelničná v Praze 8 se vytvořila obrovská laguna a kvůli ní tu neprojely tramvaje číslo 10, autobusy ani auta.

Kvůli bouřce museli taky zastavit provoz přívozu mezi Holešovicemi, Štvanicí a Karlínem. A třeba v železničním podjezdu v ulici Nad vinným potokem kvůli dešti uvízla dvě auta.

Policisté navíc museli uzavřít Vysočanskou ulici, kde se na úrovni zastávky Nad Jetelkou propadl kus silnice a do díry najelo auto.

Na místě už od středečního rána pracují dělníci, silnice bude uzavřena zřejmě do pátku.

Ve Vysočanské ulici v Praze se po dešti propadla vozovka
autor: redakce
Spustit audio