Bouřky hrozí na jihu a západě Čech, Vysočině i jižní Moravě, od pondělí všude

Silné bouřky dnes hrozí kromě jihu a západu Čech i na Vysočině a jižní Moravě, v pondělí a úterý pak na celém území republiky, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Meteorologové tak rozšířili dosud platnou výstrahu, která se vztahovala na Jihočeský, Plzeňský a Karlovarský kraj a na Příbramsko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počasí před bouřkou

Počasí před bouřkou | Foto: Tomáš Šácha | Zdroj: Český rozhlas

Nově platí varování od dnešních 13:00 do 22:00 pro kraje Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský, ve středních Čechách pro Příbramsko, na Vysočině pro okresy Jihlava, Pelhřimov a Třebíč, v Jihomoravském kraje bouřky hrozí v okresech Břeclav, Hodonín a Znojmo a ve Zlínském kraji na Uherskohradišťsku.

Od pondělních 13:00 do úterních 22:00 se pak výstraha vztahuje na celé území republiky.

Dnes odpoledne a večer může podle ČHMÚ při bouřce a přívalovém dešti ojediněle napršet až 30 litrů vody na metr čtvereční a foukat může vítr až o rychlosti 70 kilometrů v hodině.

V pondělí a úterý se mohou silné bouřky ojediněle vyskytnout kdekoliv na území ČR, srážkové úhrny mohou dosáhnout kolem 40 litrů na metr čtvereční a hrozí i nárazový vítr o rychlosti 25 metrů za sekundu.

Lidé by si měli dávat pozor na pád ulomených větví a na blesky, přívalový déšť může ojediněle vést k rychlému odtoku vody ze svahů, rozvodnění malých toků nebo i jindy suchých koryt či k zatopení níže položených míst a sklepů, upozornil ČHMÚ.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme