Budoucí kuchaři soutěžili v Poděbradech, v porotě zasedl i Zdeněk Pohlreich
V Poděbradech soutěžili budoucí kuchaři ze tří středočeských měst. Jaké vybrané gastronomické speciality soutěžní týmy nachystaly porotě, ve které předsedal Zdeněk Pohlreich?
Zapečené palačinky plněné lososem, vepřová krkovice na víně, pečená kachní prsa nebo třeba veselská zelnice. To jsou názvy jen některých delikates, jejichž vůně se linula poděbradským Kongresovým centrem. To se proměnilo v jednu velkou kuchyni.
Každý soutěžní tým má za úkol připravit jeden zahraniční pokrm, pak ryze český předkrm a domácí gastronomií inspirované hlavní jídlo. Vše ochutnává porota, které předsedá šéfkuchař a známý moderátor a kuchař Zdeněk Pohlreich.
Přátelským soutěžním kláním v Poděbradech vyvrcholil projekt Vaření je hobby. Jeho cílem bylo vzbudit u mladých lidí zájem o řemeslo - v tomto případě tedy gastronomii.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Kaderka nás měl za nepřátele a lháře. Kdo s námi mluvil, ten na to doplatil, popisuje reportér Janoušek
-
Paliativní péče a eutanázie jsou spojené nádoby. Zákon je však třeba nastavit přísně, říká senátorka
-
Máme potřebu hledat střední cestu a nevyčnívat, ale proč nebýt ambiciózní, říká ekonomka
-
Hokejisté Pardubic jsou krok od zisku trojefe pro mistra extraligy, v pátém zápase porazili Třinec 3:0