Budoucí kuchaři soutěžili v Poděbradech, v porotě zasedl i Zdeněk Pohlreich

27. listopad 2014

V Poděbradech soutěžili budoucí kuchaři ze tří středočeských měst. Jaké vybrané gastronomické speciality soutěžní týmy nachystaly porotě, ve které předsedal Zdeněk Pohlreich?

Zapečené palačinky plněné lososem, vepřová krkovice na víně, pečená kachní prsa nebo třeba veselská zelnice. To jsou názvy jen některých delikates, jejichž vůně se linula poděbradským Kongresovým centrem. To se proměnilo v jednu velkou kuchyni.

Každý soutěžní tým má za úkol připravit jeden zahraniční pokrm, pak ryze český předkrm a domácí gastronomií inspirované hlavní jídlo. Vše ochutnává porota, které předsedá šéfkuchař a známý moderátor a kuchař Zdeněk Pohlreich.

Přátelským soutěžním kláním v Poděbradech vyvrcholil projekt Vaření je hobby. Jeho cílem bylo vzbudit u mladých lidí zájem o řemeslo - v tomto případě tedy gastronomii.

autor: Michal Trnka
Spustit audio