České vysoké učení technické v Praze slaví 310 let od založení. Udělí čestný doktorát

Pražská ČVUT vyučuje už 310 let. Na nejstarší technické univerzitě v Česku proto začíná speciální program věnovaný výročí. V úterý slavnostně zasedne Vědecká rada ČVUT, která vyznamená čestným doktorátem architekta Miroslava Šika.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČVUT - Nová budova Dejvice

ČVUT - Nová budova Dejvice | Foto: Stavba roku

Program 310 let ČVUT zahajujeme tiskovou konferencí. Pokračuje vědeckou radou, kdy bude udělen čestný doktorát honoris causa profesoru Miroslavu Šikovi. Slavnostní den zakončí koncert v Rudolfíně v Praze, na kterém vystoupí Symfonický orchestr Českého rozhlasu a Kühnův smíšený sbor.

Výročí si univerzita ale bude připomínat během celého roku. Letos připravila program přístupný všem. Oslavy tak budou pokračovat 11. dubna videomappingem na novou budovu ČVUT-CIIRC. „To je budova, kterou jsme právě dokončili na ulici Jugoslávských partyzánů a necháme veřejnost nahlédnout do této nové budovy,“ říká rektor ČVUT Petr Konvalinka.

„Na začátek září jsme připravili celoškolskou expozici, která bude realizována v rámci Festivalu vědy na Vítězném náměstí, jmenuje se Technika pro zdraví. Chceme také vytvořit v období leden až květen facebookový seriál s historickými mezníky ČVUT,“ popisuje rektor.

Linda Nguyenová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme