Čtvrtfinále Ligy mistrů uteklo Nymburku v posledních sekundách zápasu

15. březen 2018

Basketbalisté Nymburka si čtvrtfinále Ligy mistrů nezahrají. V domácí odvetě osmifinále, do které proti AEK Atény vstupovali s nadějným desetibodovým náskokek, přitom měli postup na dosah. Jeden z největších úspěchů v dějinách klubu jim ale nakonec unikl v posledních sekundách zápasu.

Do konce základní hrací doby zbývaly necelé tři sekundy, když se nymburskou halou ozval bouřlivý jásot několika desítek řeckých fanoušků. Hostující Kevin Punter vstřelil trojku, díky níž získalo AEK Atény vedení 93:82. Na takový knockout Nymburk už nedokázal odpovědět a s Ligou mistrů se i přes nadějný výsledek z prvního zápasu loučí.

″Měli jsme vyhrát. Byl tam jeden úsek, který jsme psychicky nezvládli a nechali se přeskočit. To se pak stahuje strašně špatně," konstatoval po utkání hráč Vojtěch Hruban.

Jeho spoluhráč Jaromír Bohačík litoval především závěrečných minut, kdy se Nymburku nedařilo v útoku, zatímco Atény se naopak rozstřílely. Střelecky je táhl především Manny Harris, který s 36 body zaznamenal dokonce nejlepší individuální výkon letošní sezony Ligy mistrů.

V klíčových momentech Nymburku navíc scházel pivot Petr Benda, který si už v prvním poločase při pádu poranil achilovku a musel odstoupit. Podle Vojtěcha Hrubana byla jeho absence na hřišti znát.

Nymburk se tak v letošní sezoně bude soustředit už jen na českou ligu, na evropské scéně dál zůstává jeho maximem čtvrtfinále Evropského poháru z let 2010 a 2012.

autor: rok
Spustit audio