Čtyřem výrobcům drog z Kladna hrozí deset let ve vězení

19. březen 2018

Policisté v Kladně odhalili varnu pervitinu a zadrželi čtyři lidi podezřelé z výroby a prodeje drog. Našli u nich kromě drog i zbraně. Zadrženým hrozí až deset let vězení, u všech byl podán návrh na vzetí do vazby.

„Na zatýkání se minulý týden podílela zásahová jednotka a psovod,“ potvrdila mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Policisté zasahovali v centru Kladna v ulici I. Olbrachta a v městské části Švermov v ulici Rosalie Hajníkové. Na první adrese byly zadrženi dva cizinci - muž a žena ve věku 38 a 29 let. Ve Švermově byl zadržen osmatřicetiletý Čech a poslední ze čtveřice, stejně starý Čech byl zadržený v ulici Obránců míru v Kladně.

Při domovních prohlídkách u nich kriminalisté našli kompletní laboratoř na výrobu pervitinu včetně chemikálií či injekčních stříkaček. Zajistili i několik desítek gramů drogy určené k distribuci, sáčky, digitální váhy, mobilní telefony, peníze, plynovou pistoli, dýky, mačety, náboje do různých zbraní a rozebranou funkční pistoli. Zabavili i tři odcizená jízdní kola a minibike.

"Policisté také našli a zajistili důkazy, že devětadvacetiletá podezřelá žena nakupovala léky v zahraničí a převážela je do České republiky k výrobě návykových látek," uvedla Nováková. Při jedné cestě do Německa podle ní žena nakoupila tablety léků s obsahem pseudoefedrinu za 3300 eur (zhruba 84.000 Kč).

Drogy a zbraně zadržené při domovních prohlídkách
Drogy a zbraně zadržené při domovních prohlídkách
Drogy a zbraně zadržené při domovních prohlídkách
autor: redakce | zdroj: ČTK
Spustit audio