Cyklisté se projedou kolem Labe po delší trase. Už koncem června

28. duben 2017

Středočeský kraj dá letos na rozvoj cyklodopravy 51 milionů korun. Částka zahrnuje jak výstavbu nových stezek, tak údržbu a opravu těch současných.

Nově vznikne cyklostezka v okolí Labe, která povede z Čelákovic do Lázní Toušeň. Hotová by měla být už koncem června. Stavbaři taky pracují na trase z obce Kly směrem do Mělníka. Po té se cyklisti projedou na podzim.

Počítá se také s dostavbou cyklostezky Psáry, Mratín - Měšice, v Kačici, Rakovníku , Tuchlovicích nebo mezi Týncem nad Labem a Bambouskem.

Nové trasy vzniknou i v Praze. Ještě letos by měla být hotová stezka mezi Běchovicemi a Horními Počernicemi, taky mezi Lahovicemi a Strnady a kolem Košíkovského potoka v Hostivaři. V plánu je propojit i cyklostezky v okolí Botiče.

V plánu je také výstavba trasy kolem pražského letiště. „V první fázi budeme řešit výstavbu zpevněné cyklostezky, která je plánována podél hlavní vzletové a přistávací dráhy letiště a má být z jedné strany napojená na komunikaci v Dobrovízi a z druhé strany končí v obci Kněževes," uvedla mluvčí letiště Marika Janoušková.

Celková trasa bude dlouhá 28 kilometrů dlouhá. Letiště teď o finální podobě jedná s vedením Středočeského kraje a taky s okolními obcemi. Řeší taky jak bude cyklostezka napojená na síť stávajících cest v okolí Prahy.

Cyklostezka Kly - Mělník
autor: vos
Spustit audio