Dálnici D10 silničáři v sobotu u Brandýsa nad Labem uzavřou. Budou bourat most

14. březen 2018

Dálnice D10 se v sobotu večer kvůli demolici mostu přes dálnici u Brandýsa nad Labem v obou směrech uzavře. Provoz se na ni podle mluvčí stavební firmy Eurovia CS Ivety Štočkové vrátí v neděli ráno. Řidiči budou muset uzavřený úsek objíždět přes Brandýs nad Labem - Starou Boleslav.

Dálnice se v obou směrech uzavře v sobotu zhruba v 19:00. V noci na neděli firma zdemoluje část mostu nad D10 směrem na Mladou Boleslav. V neděli bude dálnice řidičům k dispozici zhruba od 9:00.

Objízdné trasy budou vedeny přes okolní exity dálnice D10. Řidiči z dálnice sjedou na 10. kilometru na Brandýs nad Labem, projedou přes město a vrátí se zpět na 14. kilometru ve Staré Boleslavi.

„Po celou dobu prací, které budou trvat osm měsíců, bude vyloučen provoz na silnici II/101 mezi Brandýsem nad Labem a Zápy. Objízdné trasy budou vedeny po okolních komunikacích a budou vyznačeny," řekla Štočková.

Druhou polovinu mostu nad dálnicí na Prahu zbourá firma o následujícím víkendu. Dálnice se pro auta opět uzavře v sobotu v 19:00 a otevře v neděli v 9:00 ráno.

Místo zdemolovaného mostu stavbaři postaví nový. Stavba slouží jako jedna z mimoúrovňových křižovatek na dálnici pro sjezd do Brandýsa nad Labem či na opačnou stranu směrem k Zápům.

„Všechny řidiče prosíme především o dodržování stanovených objízdných tras a rychlostí. Jsme si plně vědomi toho, že dopravní opatření v místě i objízdné trasy mohou způsobit komplikace v dopravě, a proto doporučujeme řidičům, aby si svou cestu v daných termínech po D10 u Brandýsa nad Labem naplánovali," dodala Štočková.

Stavbu financuje Středočeský kraj s podporou evropského fondu pro regionální rozvoj. Předpokládané náklady jsou podle mluvčí hejtmanství Nicol Lenertové zhruba 70 milionů korun bez DPH.

zdroj: ČTK
Spustit audio