Doktoři a sestry mají dovolenou, středočeské nemocnice omezují provoz

30. červen 2016

Většina středočeských nemocnic plánuje prázdninový režim. Mnohde budou omezeny například pohotovosti nebo odborné poradny, sníží se třeba i počty lůžek na odděleních. Důvodem jsou dovolené lékařů, sester nebo různé stavební úpravy.

Zubní pohotovost v benešovské nemocnici zůstane pro pacienty zavřená dnes , příští pátek a po celý víkend. V dalších týdnech přestanou částečně fungovat jiná oddělení a celé léto bude míň lůžek na benešovské interně.

Urgentním případům se ale lékaři budou věnovat. „ I minulé roky ukázaly, že takové případy řešíme standardně, pokud záchranná služba přiveze pacienta, který je v urgentním stavu, tak se mu věnujeme, ″ říká mluvčí benešovské nemocnice Petr Ballek.

Omezení provozu se dotkne převážně různých lékařských poraden, ve kterých se nestřídá tolik lékařů. Od 11. července až do konce prázdnin bude například uzavřená kardiologická poradna v Příbrami a celé léto nebude fungovat ani diabetologická poradna. Další oddělení budou mít upravené ordinační hodiny třeba na jeden den v týdnu.

Je proto dobré, informovat se o ordinačních hodinách na internetových stránkách nemocnic, případně si do ordinace zavolat.

autor: haj
Spustit audio