Dopravu v Kralupech řídili soutěžící regulovčíci

12. červenec 2016

Devatenáct dopravních policistů ze středočeských dopravních inspektorátů se zúčastnilo IX. ročníku krajského kola soutěže „Regulovčík 2016“ v Mělníku a v Kralupech nad Vltavou. Nejlepší z nich budou reprezentovat v září Středočeský kraj na celorepublikovém kole v Královéhradeckém kraji.

V soutěži zvítězil Karel Pavlík z dopravního inspektorátu územního odboru Mělník, který obhájil loňské vítězství. Druhý skončil Jan Vaník z dálničního oddělení Nová Ves a třetí místo obsadil Jiří Kopřiva z územního odboru . Policisté, kteří obsadili první dvě příčky, se zúčastní celorepublikového kola v Hradci Králové.

V teoretické části museli policisté prokázat nejen své znalosti z pravidel silničního provozu , ale také odborné znalosti dalších právních předpisů. Čekala je i jízda zručnosti. „Komise hodnotila zejména manipulaci s vozidlem při slalomové jízdě, jízdě ve zúženém prostoru, jízdě na přesnost , při kolmém parkování, otáčení vozidla ve velmi stísněném prostoru a v neposlední řadě také couvání ve slalomu,“ vyjmenovala některé z disciplín mluvčí mělnické policie Markéta Johnová.

Dalším z úkolů bylo například zastavení vozidla a v běhu zneškodnění pachatele nebo poskytnutí první pomoci prováděné na figuríně. „Každá sebemenší chybička se projevila v podobě trestných bodů,“ dodala mluvčí. V praktické části soutěžící řídili provoz na křižovatce ulic Mostní a Třebízského v Kralupech nad Vltavou.

„Každý dopravní policista se s takovou situací, kdy musí řídit nejen silniční provoz, ale také provoz na křižovatce, dříve či později může při své službě setkat. Jeho pokyny pak musí být jasné, přesné, pro řidiče srozumitelné. Díky takovéto soutěži se dopravní policisté v této činnosti stále zdokonalují,“ shrnula policejní mluvčí.

autor: von
Spustit audio