Fotbalisté Mladé Boleslavi si finále MOL Cupu nezahrají

26. duben 2017

Den poté, co Zlín zaskočil v semifinále MOL Cupu Slavii, předvedli podobné překvapení i fotbalisté druholigové Opavy, kteří porazili Mladou Boleslav na její půdě 2:0 a poprvé v historii si zahrají o vítězství v domácím poháru.

Hráči Mladé Boleslavi sice v prvním poločase měli více ze hry, ale větší brankové příležitosti si Středočeši nepřipravili. Snových 45 minut naopak prožili hosté z Opavy, kteří díky dvěma brankám překvapivě ovládli úvodní půli.

Druholigový tým se na půdě čtvrtého celku nejvyšší soutěže dostal do vedení ve 22. minutě, kdy Matěj Helebrand za přispění teče domácího obránce Jánoše otevřel skóre zápasu.

Ve 42. minutě pak přidali Slezané další branku. Tomáš Jursa poslal přihrávkou do protiútoku Václava Jurečku, který místo střely zvolil zasekávačku a poté z otočky překonal brankáře Luďka Vejmolu.

Zmar domácích pokračoval i po přestávce. Favorizovaní domácí se jen těžko dostávali do vyložených šancí, takže Opavští s přehledem kontrolovali postupový výsledek.

Slezané nakonec výsledek 2:0 udrželi až do závěrečného hvizdu, díky čemuž si zajistili premiérovou účast ve finále domácího poháru, v němž se utkají se Zlínem.

Finálový zápas, ve kterém se mimo jiné bude bojovat i o postup do třetího předkola Evropské ligy, se uskuteční 17. května.

Semifinále českého fotbalového poháru - MOL Cupu:

FK Mladá Boleslav - SFC Opava 0:2 (0:2)

Branky: 22. Helebrand, 42. Jurečka. Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Flimmel. ŽK: Keresteš - Jursa.

autor: jkn
Spustit audio