Fotbalisté Slavie přišli o možnost letos získat dvě trofeje

25. duben 2017

Skoro osm měsíců vydržela fotbalistům Slavie neporazitelnost v soutěžním zápase. V semifinále poháru prohráli „sešívaní“ se Zlínem 0:1 a ztratili možnost získat v tomto ročníku dvě trofeje.

Poprvé od konce srpna se včera Slavii nepovedl soutěžní zápas a odešla z něj poražená. „Nevím, co se stalo. Ten zápas jsme nezvládli,“ posteskl si Antonín Barák. Výhru Zlínu daroval svou chybou stoper Deli, ale rozhodně nebyl sám, komu se nedařilo. Jindy spolehlivý stroj Slavia se zadřel, ale naštěstí pro sešívané zrovna ve chvíli, kdy to až tak moc nebolí.

„Ta porážka musela přijít, ale je lepší že přišla teď než kdyby přišla v nějakém důležitějším zápase. Náš cíl je titul,“ připomíná Josef Hušbauer, že vítězství v lize je dlouhodobě cennější i finančně lákavější, než to pohárové.

To by se naopak zamlouvalo zlínským, do finále se dostali po skoro půlstoletí jako pokračovatel Tělovýchovné jednoty Gottwaldow, která zvítězila v roce 1970 na penalty nad Slovanem Bratislava. Ze současného mužstva to zažil pouze regionální patriot, trenér Bohumil Pánik. „Měl jsem tehdy 14 let a o to mě víc těší, že v tom finále jsme,“ dodal trenér.

Finálovým soupeřem Zlína bude buď Mladá Boleslav nebo Opava, jejich zápas se hraje dnes od 17 hodin.

autor: mch
Spustit audio