Fotbalisté Slovácka otočili zápas na Dukle. Příbram veze bod z Mladé Boleslavi

Fotbalisté Slovácka otočili zápas 16. kola ePojisteni.cz ligy s domácí Duklou a po vítězství 3:2 zakončili podzimní část výhrou. Dukla sice ještě na začátku 80. minuty vedla 2:1, ale poté hosté dvěma brankami v rozmezí dvou minut zvrátili vývoj utkání ve svůj prospěch. Překvapivou remízou 2:2 pak skončil duel domácí Mladé Boleslavi s Příbramí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Dukly Praha na domácí půdě podlehli Slovácku

Fotbalisté Dukly Praha na domácí půdě podlehli Slovácku | Zdroj: ČTK

Pražská Dukla vstoupila do zápasu proti Slovácku velmi aktivně, když si v úvodních minutách vypracovala několik šancí. Hned tu druhou z nich pak dokázala využít poté, co si Néstor Albiach naběhl do malého vápna a po nahrávce Aldina Čajiče poslal domácí výběr do vedení.

Hosté byli sice v prvním poločase horším týmem, ale i tak dokázali srovnat skóre. Na 1:1 ve 30. minutě vyrovnal po centru Tomáše Košúta ghanský útočník Benjamin Tetteh.

Do šaten však nakonec šli spokojenější Pražané, kterým ve 42. minutě vrátil vedení Nigérijec Peter Olayinka.

Ve druhé půli se zdálo, že Dukla zápas kontroluje. Do vítězného konce ale zápas nedovedla, protože se hráči Slovácka mohli spolehnout na vysokou produktivitu.

Slovácko v poslední desetiminutovce předvedlo obrat, když zásluhou Francise Koného a Tomáše Zajíce v rozmezí 80. až 82. minuty otočilo na konečných 3:2.

Hráči moravského celku díky výhře v Praze přezimují na osmém místě prvoligové tabulky, zatímco Dukle patří jedenáctá příčka.

Překvapivým výsledek skončil poslední podzimní zápas české ligy mezi Mladou Boleslaví a Příbramí.

Příbram, poslední celek tabulky, zaskočil favority z Mladé Boleslavi už v 17. minutě, kdy Jan Rezek ranou z první prostřelil Diviše a poslal outsidery do vedení.

Mladoboleslavští však vyrovnali hned záhy, když se krátce po rohovém kopu k míči dostal Tomáš Fabián, a ten následně střelou k tyči překonal gólmana Hrušku.

Domácí se do šancí tlačili i posléze, ale na gól si museli počkat až do samotného závěru první půle. Podíl na této gólové akci měl opět Fabián, jehož centrovaný míč získal Jan Chramosta, který se poté nemýlil a zajistil Mladé Boleslavi vedení.

I ve druhém poločase měli domácí převahu, ale výhru nakonec neoslavili. V 92. minutě totiž Jaroslav Tregler využil zmatků v obraně soupeře a srovnal na 2:2.

Příbram tak teprve podruhé v sezoně bodovala venku a celkově si polepšila na 9 bodů. Středočeši ale i tak budou mít na jaře záchranu velmi složitou, když na nesestupové příčky ztrácí šest bodů.

Mladá Boleslav sice sestupové potíže nemá, nicméně po další ztrátě čeká na výhru už šest zápasů.

16. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - 1. FC Slovácko 2:3 (2:1)
Branky: 12. Néstor, 43. Olayinka - 30. Tetteh, 80. Koné, 82. Zajíc. Rozhodčí: Franěk - Vysloužil, Vlček. ŽK: Hanousek, Považanec, Olayinka - Havlík, Koné, Šimko. Diváci: 542.

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 2:2 (2:1)
Branky: 19. Fabián, 45. Chramosta - 17. Rezek, 90.+2 Tregler. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Dobrovolný. ŽK: Chramosta - Tregler, Chaluš, Majtán. Diváci: 1280.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme