Hasičskou fontánu v Ratměřicích sledovaly dva tisíce diváků

23. srpen 2015

Noční oblohu v Ratměřících na Benešovsku prozářila v sobotu už po desáté Ratměřická hasičská fontána. Přišlo se na ni podívat přes dva tisíce lidí. Nechyběla mezi nimi ani Miss hasička Aneta Nouzovská, která přijela z Poříčan na Kolínsku.

Dobrovolní hasiči v Ratměřicích na Benešovsku už podesáté připravili hru vody, barev a hudby. Zněla přitom klasika i rock. Dvouhodinové představení, kterého se účastní i malé děti, sklidilo velký úspěch. „Nejdřív to byla denní fontána, jednodušší. Začínalo nás osm, dnes už je nás dvanáct, používáme i jiná světla, proudů bývalo patnáct, dnes je jich před dvacet,“ ohlédl se za desetiletou historií Ratměřické hasičské fontány režisér představení Fanda Voříšek.

Potlesk sklidili i nejmladší účinkující

Hasičská fontána v Ratměřicích

A diváci byli nadšení. „ Mám z nich radost,“ shrnul jeden z tatínků své dojmy, když si přišel pro své dcery, které patřily mezi účinkujícími k nejmladším. „Fontána je tady v Ratměřicích vlastně vrchol léta,“ dodal.

„Je to super, u nás na Kolínsku nic takového není, nikdo nic takového nepořádá. Jsem z toho nadšená,“ nešetřila chválou Aneta Nouzovská, Miss hasička Středočeského kraje a nově také Miss hasička Evropy. Do Ratměřic přijela až z Poříčan, kde působí v u dobrovolných hasičů jako vedoucí mládeže. „Určitě je to inspirace, už mi to nasadilo brouka do hlavy,“ dodala.

autor: haj
Spustit audio