Herec Jan Tříska je v nemocnici. Dvojice mužů ho vytáhla u Karlova mostu z Vltavy

24. září 2017

Osmdesátiletý herec Jan Tříska leží po zranění ve vážném stavu v pražské vojenské nemocnici. V sobotu ho tam převezli záchranáři poté, co jej vytáhli z Vltavy po pádu pod Karlovým mostem. Není přitom jasné, jestli Tříska do vody spadl nebo skočil. Případem se zabývá policie.

V sobotu hovořily první informace o tom, že muž z mostu skočil. "Nemůžeme nic takového potvrdit, událost stále vyšetřujeme," řekl v neděli mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

„Podle informací z tísňové linky víme, že se na incidentu nepodílel nikdo další. Definitivně to ale vyloučit nemůžeme,“ doplnil pro Radiožurnál Hulan.

Dále uvedl, že se jednalo o osmdesátiletého muže, tedy ve stejném věku jako herec Tříska. "Mohu potvrdit, že se jednalo o muže ročník 1936, tedy ve věku 80 let,“ uvedl Hulan.

K incidentu došlo v sobotu krátce po 16. hodině. Pro Třísku následně skočili dva cestující z okolo projíždějící lodi a až do příjezdu záchranářů ho oživovali, uvedl server Blesk.cz.

"Když ho záchranáři přebírali, měl už obnovenou srdeční funkci," sdělila ČTK v sobotu mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Natáčení filmu se odkládá

Mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitka Zinka v neděli uvedla, že pacient je ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče.

Od pondělí měl Tříska podle mluvčí filmu Uljany Donátové natáčet snímek Na střeše, natáčení ale bylo odloženo.

autoři: kno , iROZHLAS.cz | zdroj: ČTK
Spustit audio