Hokejisté Kladna budou v derby s Benátkami útočit na pátou výhru v řadě

26. listopad 2014

Kladenští hokejisté budou chtít prodloužit sérii čtyř vítězných zápasů. Před domácím publikem přivítají v rámci 28. kola první ligy Benátky nad Jizerou. Na zrekonstruovaném kladenském stadionu tak dojde k prvnímu středočeskému derby.

„Vypadá to, že do branky se postaví Honza Lukáš, který nás paradoxně v prvním zápase vychytal v dresu Benátek. Teď bude chytat proti nim, protože Honza Chábera je zraněný. Tím bude zápas pikantnější, jinak ale půjde o těžší a bojovnější utkání. Benátky jsou venku nepříjemné,“ připomíná trenér Rytířů Jiří Kopecký.

Zmiňovaný Jan Lukáš přišel do Kladna před několika dny na hostování, aby nahradil mladého Daniela Vladaře po dobu, kterou bude s mládežnickými reprezentačními výběry.

Navíc Lukáš, kmenový hráč Sparty, si angažmá v Kladně pochvaluje a to i proto, že se v dresu Rytířů bude moci v případě zájmu objevit i v play off, potažmo v baráži.

„Kladno má silný tým, jsou tady dobří, zkušení hráči a také parta je dobrá. Chceme se hlavně vrátit do extraligy, i proto jsem tady. Chci klukům pomoci,“ věří Lukáš.

Soudě podle posledních výsledků Kladna to není vůbec nereálné. Rytíři vyhráli osm z posledních devíti duelů a prvoligovou tabulkou stoupají vzhůru. Na domácím ledě prohráli zatím jediný duel a zdá se, že si na úzké kluziště už definitivně zvykli.

Rytířům se daří v oslabení i při přesilovkách

„Hrajeme tady skoro měsíc, myslím, že už jsme si zvykli. Každého soupeře to překvapí, protože takhle úzké kluziště v první lize není,“ říká útočník Jan Eberle.

V posledních dvou zápasech nastřílelo Kladno svým soupeřům dohromady 16 branek. Z toho polovinu nastřílelo v početní převaze a naopak v oslabení inkasovalo pouze dvakrát.

„Na oslabení pracujeme, střídáme se dvě, tři dvojice. Ve většině zápasů rozhodují právě tyhle speciální formace. I při přesilovkách teď kluci předvádějí nádherný hokej, padá jim to tam. Náš úkol je zase bránit,“ doplňuje Eberle, kterého stejné čekají úkoly i dnes, kdy se Kladno od 18 hodin postaví farmě extraligového Liberce týmu Benátek nad Jizerou.

autoři: pka , Petr Hašek
Spustit audio