I když se nepřestěhovali, bydlí na jiné adrese. Obyvatelé Čelákovic potřebují nové doklady

5. říjen 2015

Stovky lidí z Čelákovic musí v těchto dnech na úřad pro nové doklady. Přestože se nepřestěhovali, mají novou adresu. Město totiž přejmenovalo desítku ulic, jejichž názvy se ve městě objevovaly dvakrát. Na změnu mají posledních deset dní.

Například Jakub Jansa ze Sedlčánek, které pod Čelákovice spadají, přejmenování ulice, ve které bydlí, vnímá pozitivně. Občas se totiž stalo, že jeho objednávku dostal soused ve stejně pojmenované ulici v jiné části Čelákovic. „Když si objednáte pizzu nebo balík a oni vám to přivezou na jinou adresu. Řidič vám pak volá, ať mu jdete otevřít a přitom je úplně někde jinde,“ uvádí jeden z příkladů. Jansa musí pro nové doklady za poslední tři měsíce už po druhé, v létě se totiž oženil. Svatbu ale kvůli změně adresy odkládat nechtěl.


Podle místostarosty Čelákovic Petra Studničky (ODS) má odstranění stejných názvů usnadnit práci záchranářům i pošťákům. „Jedná se o ulice v okrajových částech města. Přitom která ulice změní svůj název jsme uplatnili základní pravidlo, že je to ta ulice, kde bydlí méně lidí,“ říká místostarosta.


Zhruba dvě stě padesát lidí bydlí nově třeba v ulici U Dubu, U Přívozu nebo U Labe. Radnice je nechtěla podle Studničky pojmenovat po osobnostech. „Uplatnili jsme pravidlo, že ulice pojmenujeme po místních názvech,“ dodal místostarosta

Čelákovičtí si musí vyřídit nové doklady do poloviny října. Úřad v Brandýse nad Labem. Kam Čelákovice spadají, má kvůli tomu mimořádně otevřeno i v pátek.

autor: fir
Spustit audio