Jablonec je ve finále poháru. Sestavu Sparty plnou dorostenců porazil 2:1

Druhým finalistou Mol Cupu jsou fotbalisté Jablonce. Severočeši vyhráli odvetný zápas semifinále na Spartě 2:1 a za dva týdny vyzvou Mladou Boleslav v boji o Evropskou ligu. Vítězové dnes měli situaci usnadněnou, protože Sparta nasadila kombinovanou sestavu juniorů a dorostenců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odveta pohárového semifinále byla nerovným soubojem mladíků a zkušených ligistů. Na fotografii jsou Daniel Turyna (vlevo) ze Sparty a Luděk Pernica z Jablonce

Odveta pohárového semifinále byla nerovným soubojem mladíků a zkušených ligistů. Na fotografii jsou Daniel Turyna (vlevo) ze Sparty a Luděk Pernica z Jablonce | Zdroj: ČTK

Dva a půl tisíce fanoušků Sparty dnes na Letné přálo úplně jiným hráčům, než jsou zvyklí. Trenér Ščasný podle svých slov nechtěl riskovat další zranění a do odvety s Jabloncem nasadil kombinovaný tým Juniorky a dorostu, tedy týmů, které s předstihem ovládly své soutěže.

„Kluci šli do zápasu s tím, že mohou hrát to, na co jsou zvyklí. Vštěpovali jsme jim, že zápas mají za odměnu. Bylo lepší, že hráli s juniorkou a ne s klukama z áčka. To by byla nervozita větší. Myslím, že jim to hrozně pomohlo,“ řekl po zápase Zdeněk Ščasný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Jablonce proti sparťanskému kombinovanému týmu sledoval reportér ČRo Martin Charvát

Zato Jablonec v touze po finále nastoupil v nejsilnější možné sestavě, navíc měl z prvního zápasu náskok 2:0. Brzy sice kvůli zdravotním problémům vypadl útočník Tecl, ale náhradník Tomáš Wágner už po 20 minutách otevřel skóre přesnou hlavičkou.

Dvoubrankový náskok získal Severočechům ještě do přestávky, když zaváhání v mladé obraně Sparty potrestal Martin Doležal. Snížit mohl 19letý Michal Sáček, brankář Hrubý mu ale první gól v A týmu nedopřál.

Dočkal se až osmnáctiletý Daniel Turyna, který po deseti minutách druhého poločasu snížil na 1:2 střelou zpoza pokutového území.

O chvíli později přepustil místo na hřišti Christiánu Frýdkovi, 17letému pokračovateli slavného fotbalového rodu v rudém dresu. On ani jeho spoluhráči ale na prohře 1:2 nic nezměnili.

„Pro naše sebevědomí je to super. Sezona je tragická a můžeme ji zachránit jen v poháru. Proto jsme se na něj víc soustředili. Dorostenecký fotbal je běhavý, ale když nastoupí velcí hráči na menší kluky, je to rozdíl,“ usmál se po zápase střelec druhého gólu Martin Doležal.

Celkově zvítězil Jablonec 4:1 a postoupil do finále Mol Cupu, kde se 18. května utká s Mladou Boleslaví. V případě vítězství postoupí do Evropské ligy. Pokud se z triumfu budou radovat Středočeši, otevřou cestu do pohárové Evropy pátému týmu ligové soutěže.

Odvetné utkání semifinále MOL Cupu, fotbalového poháru FAČR:
Sparta Praha - FK Jablonec 1:2 (0:2)
Branky: 54. Turyna - 22. Wágner, 39. Doležal. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Mokrusch. Bez karet. Diváci: 2538. První zápas: 0:2, postoupil Jablonec.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme