Jágr zůstává v NHL. S Floridou podepsal nový jednoroční kontrakt

Hokejista Jaromír Jágr bude i v příští sezoně hájit barvy Floridy Panthers. Floridský klub to dnes oznámil prostřednictvím svého oficiálního webu. Nejproduktivnější Evropan v historii NHL podobně jako v minulých letech podepsal jednoroční kontrakt. Jeho podrobnosti však zatím nejsou oficiálně známy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Zdroj: Reuters

„Jaromír Jágr je budoucí člen Hokejové síně slávy a má za sebou excelentní sezonu, ve které hrál po boku Aleksandera Barkova a Jonathana Huberdeaua,“ uvedl v tiskovém prohlášení na adresu českého hokejisty generální manažer Panthers Dale Tallon.

„Jaromír má ohromný vliv na naše mladé hráče a byl jedním z našich klíčových ofenzivních hráčů,“ dodal Tallon, který je v klubu zároveň i viceprezidentem.

Legendární hráč v uplynulé základní části nasbíral v 79 zápasech 66 bodů za 27 gólů a 39 přihrávek, a kromě toho překonal i řadu milníků, když se stal během sezony postupně třetím nejlepším střelcem historie NHL a nedlouho poté i třetím nejproduktivnějším hráčem v dějinách kanadskoamerické ligy.

Dařilo se i Floridě, která v základní části stanovila klubový rekord v počtu získaných bodů a vyhrála Atlantickou divizi. V play-off však vypadla již v prvním kole poté, co nestačila na New York Islanders. Během série se příliš nedařilo ani Jágrovi, jenž v šesti duelech zaznamenal pouze dvě přihrávky.

V ročníku 2015/16 si Jágr i s bonusy vydělal 5,1 milionu dolarů. Podmínky nové smlouvy zatím nejsou oficiálně známy.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme