Jágrovi pomáhají překonávat rekordy spoluhráči i počasí. Od rána do večera jsem u bazénu, říká

Už je to v této sezoně tradicí, že Jaromír Jágr přepisuje historické tabulky NHL. Nedávno zaznamenal asistenci číslo 1100, během sezony se posunul na třetí místo střelecké tabulky všech dob a nemusí to tak dlouho trvat a půjde ještě výš. Na třetího Bretta Hulla totiž ztrácí už jen tři branky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr v nočním zápase proti Detroitu

Jaromír Jágr v nočním zápase proti Detroitu | Zdroj: Reuters

Vzhledem k tomu, že se počítají při gólech dvě asistence, najdete v historii jen málo hokejistů, kteří mají víc branek než přihrávek. Brett Hull je asi tím nejzářnějším příkladem. Během své kariéry dokázal ve třech sezonách v řadě dát víc než 70 branek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr předvádí i pár dní před čtyřiačtyřicátými narozeninami fantasické výkony, pomáhají mu spoluhráči i počasí na Floridě

Tu nejdůležitější vstřelil Dominiku Haškovi ve finále Stanley Cupu. Slavný pohár vyhrál dvakrát, stejně jako Jaromír Jágr, který nejlepšího Američana všech dob právě teď stíhá. A pomáhá mu k tomu kolektiv na Floridě.

„Cítím se jako takový učitel. Oni mi pomáhají tím, že jsou na tom výborně bruslařsky. Ale hlavně se nebojí něco vymýšlet. To je výhoda mladých hráčů, ze si vůbec neuvědomují, že by mohli udělat chybu,“ vysvětluje Jaromír Jágr.

I to jsou přednosti Floridy, kde hraje Jágr v prvním útoku s Finem Barkovem a Kanaďanem Huberdauem. A asi nepřekvapí, že tihle tři jsou u většiny gólů Panterů. Jágr je starší než dva jeho spoluhráči dohromady.

Na třetím místě historické tabulky střelců může brzy vyrovnat a pak i překonat Bretta Hulla. Nejen díky hokejovému umu mladíků, ale vlastně i díky zeměpisné poloze, která mu dodává síly.

„Nechápu, co jsem dělal posledních 25 let. Trápil jsem se někde ve sněhu. Tady jsem od rána do večera u bazénu a občas si odskočím na trénink nebo na zápas. Sluníčko vám dodá takovou energii a máte pak daleko lepší pocit a chuť jít na zápas a odevzdat maximum,“ směje se Jágr.

Nejspíš už brzy třetí nejlepší střelec historie NHL po víkendu oslaví 44. narozeniny.

Pořadí nejlepších střelců historie NHL - Jaromír Jágr 738 gólů | Foto: Český rozhlas

Stanislav Zbyněk, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme