Jeden předstíral krádež, druhý vybral statisíce. Policie pátrá po lupičích ze směnárny

Policie pátrá po trojici mužů, která v pátek odpoledne odcizila ze směnárny v Legerově ulici v Praze 2 valuty za několik set tisíc korun. Kriminalisté neznají jejich totožnost, kamerové záznamy ve směnárně ale jejich podobu zachytily.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden z lupičů při vstupu do směnárny (záznam kamery)

Jeden z lupičů při vstupu do směnárny (záznam kamery) | Foto: Policie ČR

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc a spolupráci, uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Pachatelé měli podle ní akci dobře promyšlenou. První z mužů vešel do provozovny a předstíranou krádeží světelného panelu z výlohy odlákal pozornost majitele, který za zlodějem vyběhl na ulici. Tohoto okamžiku využil druhý komplic a vnikl do útrob směnárny.

„Zázemí provozovny zběžně prohlédl a z trezoru v místnosti nakonec odcizil valuty v celkové výši několika set tisíc korun,“ uvedla mluvčí. Třetí muž mezitím na ulici zajišťoval celou akci, dodala.

Policisté v Chomutově hledají vandala, který propichuje pneumatiky u aut

Číst článek

Podle kamerových záznamů jsou muži snědé pleti a mají tmavé vlasy. U dvou z nich policie odhadla věk kolem 25 až 30 let. Jeden muž byl oblečen do modrých džínů a tmavé sportovní bundy s kapucí, druhý do tmavě modrých džínů a tmavě modré delší mikiny nebo svetru. Třetí muž by asi 180 centimetrů vysoký a vlasy měl česané na patku. Policie záznamy umístila na policejní web.

Druhý z pachatelů, jak ho zachytila kamera směnárny | Foto: Policie ČR

Jakoukoli informaci či svědectví o pohybu nebo totožnosti hledaných mužů přijmou policisté prostřednictvím tísňové linky 158.

Policie případ kvalifikovala jako krádež. Pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme