Kateřina z Kolína pomáhá své malé nemocné sestřenici. Získala za to ocenění Dětský čin roku

7. prosinec 2017

Ocenění za „Dětský čin roku" putuje i letos do středních Čech. Získala ho třináctiletá žákyně V. Základní školy v Kolíně Kateřina Kukalová.

Kateřina byla oceněná v kategorii „Pomoc ostatním“. Porotu zaujal její příběh, kde popisovala, jak pomáhá své šestileté sestřenici, která onemocněla revmatoidní artritidou. „Snažím se pro ní vymýšlet různé hry, aby je mohla zvládnout také. Kreslíme si spolu, nejradši zvířata nebo přírodu, poradím jí, co má nakreslit,“ říká Kateřina. „Hodně se spolu nasmějeme,“ dodává.

„Letos jsme poslali ze školy víc jak 20 příběhů, do finále se dostaly dva a uspěla právě Kačka,“ potvrdila ředitelka kolínské školy Iva Lokajová. Třináctý ročník projektu se nesl ve znamení příběhů dětí, které zachraňovaly život, ale také například rozdávaly radost nemocným.

„V každém ročníku mě nepřestává udivovat upřímnost a odvaha, s jakou děti dělají dobré skutky. Tak jako v předchozích ročnících, i letošní příběhy přihlášené do projektu Dětský čin roku jsou nesmírně motivující a vyzařuje z nich pozitivní energie,“ dodává Alžběta Suchanová, PR manažerka projektu Dětský čin roku.

Kateřina Kukalová z Kolína získala ocenění za Dětský čin roku
Spustit audio