Kladno inkasovalo 16 vteřin před koncem zápasu, Vary pak vyhrály nájezdy

15. duben 2018

Necelých dvacet vteřin dělilo kladenské Rytíře od výhry 1:0 nad Karlovými Vary. Jenže právě těsně před koncem třetí třetiny se k puku dostal karlovarský Beránek a poslal ho do sítě brankáře Cikánka. V nastaveném čase gól nepadl, v samostatných nájezdech uspěl soupeř. Karlovy Vary porazily Kladno 2:1.

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v 9. kole baráže na ledě Kladna 2:1 po samostatných nájezdech a i nadále vedou tabulku. Hosté si vynutili prodloužení gólem Ondřeje Beránka 16 sekund před koncem normální hrací doby při power play. Nájezdy poté rozhodl kapitán Václav Skuhravý.

Západočeši vyhráli v baráži čtvrtý zápas v řadě. Kladno je po druhé prohře za sebou třetí se stejným ziskem jako druhá Jihlava. Čtvrtý Litvínov má o bod méně.

Do prvních náznaků šancí se dostali domácí, Redlich s Kružíkem ani Hořava však Závorku překonat nedokázali. Při Repeho vyloučení byli blízko k první brance hosté, Flek ale trefil jen tyč. Následně fauloval Balán a skóre mohli otevřít i Rytíři. Nejproduktivnější hráč domácích Kubík ale další gól do své statistiky nepřidal.

Středočeši byli v první třetině střelecky aktivnější, Závorku však nepřekonali aktivní Kubík ani Kloz. Cikánka na druhé straně prověřili Kverka se Stloukalem.

Ve druhé dvacetiminutovce měl více práce kladenský brankář, skóre se ale nezměnilo. Do slibných příležitostí se na straně hostů dostali Gríger, Kverka, Flek s Rachůnkem nebo dorážející Stloukal.

Na začátku třetí části hrálo Kladno druhou přesilovou hru, Závorka ale své vyloučení odčinil. Poradil si i s nepříjemnou střelou Strnada. Stejný hráč připravil ve 45. minutě šanci pro Přikryla, branka z toho ale nebyla.

Rytíři se i nadále tlačili do útoku a Závorka zlikvidoval příležitosti Tůmy a Pekra. V 53. minutě byl blízko gólu Beránek, ale Cikánka nepřekonal a o dvě minuty později toho litoval. Redlich totiž tečoval Štichovu střelu od modré a domácí vedli.
Tříbodovou výhru, která by je přiblížila k návratu do extraligy, si ale Kladno nepřipsalo. Při power play Beránek 16 sekund před koncem vyrovnal.

Vítěze nakonec určily až samostatné nájezdy, do kterých Kladno nasadilo do branky Kopřivu. Toho překonali Skuhravý a Balán, zatímco Závorka všechny čtyři pokusy soupeře zlikvidoval.

zdroj: ČTK
Spustit audio