Kůň spadl u Klínce do hluboké jámy. Hasiči ho zachraňovali tři hodiny

21. červen 2018

FOTOGALERIE Tři hodiny trvala ve středu v podvečer záchranná akce koně, který v chatové oblasti mezi Klíncem a Měchenicemi nedaleko Prahy spadl do dva metry hluboké jámy.

„Událost jsme měli nahlášenou před 17. hodinou. Stalo se to v oblasti, která není přístupná pro běžnou hasičskou techniku,“ potvrdil mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanic Jílové a Řevnice společně s dobrovolnými hasiči z obcí Klínec, Davle a Jíloviště. „Dojeli nejdál, jak to bylo možné a na místo museli dojít s potřebným vybavením pěšky. Kůň se propadl do dva metry hluboké úzké jámy,“ dodal mluvčí.

Vzhledem k tomu, že zásah probíhal v blízkosti železniční trati, vyžádal velitel zásahu dočasné omezení rychlosti pro projíždějící vlaky. Hasiči nejprve za pomoci ženijního nářadí zvětšili prohlubeň. „Při tom byl kůň chráněn zásahovými kabáty. Po necelých třech hodinách fyzicky velmi náročného zásahu byl kůň pomocí několika lan a popruhů vytažen na povrch,“ popsal zásah Jaroslav Gabriel.

S ohledem na zranění koně způsobené pádem byl povolán veterinární lékař. Hasiči jámu provizorně zabezpečili páskou a místo předali Policii ČR.

Hasiči zachraňovali koně, který spadl u Klínce do hluboké jámy
Hasiči zachraňovali koně, který spadl u Klínce do hluboké jámy
Hasiči zachraňovali koně, který spadl u Klínce do hluboké jámy
autor: redakce
Spustit audio