Lyžaři na středočeských sjezdovkách chválí dobrý sníh. Na vlek se čeká asi 15 minut

16. leden 2017

Ideální lyžařské podmínky panují ve středočeských areálech, provozovatelé hlásili po víkendu rekordní návštěvnost. Chválí si především dostatek sněhu na sjezdovkách. Kvůli velkému náporu lidí na některých místech kapacitně nestačila parkovací místa nebo obsluha v občerstveních. Často se tvořily dlouhé fronty u vleků.

Na sjezdovkách lyžařského arálu Monínec na rozhraní Středočeského a Jihočeského kraje leží v současnosti 110 centimetrů sněhu. Přesto provozovatelé skiareálu stále zasněžují.

„Vytváříme si tak rezervy na horší časy,″ vysvětluje Jaroslav Krejčí starší s tím, že k dispozici ají 19 sněžných zařízení, z toho 17 kanonů a 2 snžné věže.

Monínec je jediným středočeským areálem, který má sedačkovou lanovku. I proto tady bývá o víkendu plno. „Byly problémy s parkováním a také na půjčení vybavení jsme museli asi hodinu čekat. Celý komplet tady vyjde na 250 korun,″ řekl jeden z víkendových lyžařů.

Fronta u vleku byla v neděli na Monínci zhruba 10 minut, průměrně 20 minut si lidé postály v Chotouni v Jílovém u Prahy nebo návštěvníci lyžařského střediska Šibeniční vrch v Mnichovicích u Prahy.

Spustit audio