Mělnicko 2015: Elektrárna v Horních Počaplech přišla o komín, Mělník má opět bazén

30. prosinec 2015

Obyvatelé Mělníka se můžou chodit koupat do zrekonstruovaného bazénu. Staví se dlouho očekávaný a plánovaný obchvat města a v elektrárně v Horních Počaplech nechali energetici zbourat starý komín. Na jiný pak umístili hnízdo pro sokoly. To je jen část zajímavostí, které přinesl rok 2015 na Mělnicku.

Obce na Mělnicku se letos zaměřily na plavecké bazény. Mělník u svého bazénu opravil střechu, fasádu a koupil novou vířivku, Kralupy nad Vltavou mají zrekonstruovaný malý bazén, šatny a nové wellnes s vířivkou, saunami a solární loukou. V Neratovicích změnili systém oddělených šaten na společné převlékárny a vyměnili vzduchotechniku.

V Mělníku letos také odstartovala stavba obchvatu města. Trvat bude asi dva roky a stát kolem 200 milionů korun. Silnice ulehčí například Cukrovarské a Italské ulici.

Zajímavou podívanou poskytla elektrárna v Horních Počaplech, když se rozhodla zbourat 200 metrů vysoký komín. Kvůli okolním budovám jej nemohla nechat odstřelit, jak bývá zvykem, ale musel ho ze shora kus po kousku ukrajovat bagr speciálními nůžkami.

Ke konci roku pak na jiném komíně elektrárny vzniklo hnízdo pro sokoly.

Ve vodách bývalých pískovcových lomů nedaleko Konětop se v létě objevily medúzy.

autor: duch
Spustit audio