Michal Rozsíval převeze Stanley Cup do rodné Vlašimi

19. srpen 2015

Vlašim na Benešovsku se připravuje na přivítání svého rodáka hokejisty Michala Rozsívala. Ten letos získal v NHL s týmem Chicago Blackhawks Stanley Cup a v sobotu ho doveze ukázat svým příznivcům.

Michal Rozsíval získal slavný pohár už před dvěma lety. I tehdy ho dovezl do Vlašimi na setkání s fanoušky, kterých přišlo okolo pěti tisíc. Starosta Vlašimi Luděk Jeništa očekává velkou účast i letos. „Určitě se na to těší všichni fanoušci ledního hokeje z Vlašimi a okolí. Mezi půl sedmou a půl devátou večer bude možné se s pohárem na vlašimském zimním stadionu vyfotografovat. V půl deváté by měl Michal vystoupit v rámci koncertu skupiny Keks na pódium a pozdravit své fanoušky,“ popisuje starosta program sobotní akce, kterou zakončí ohňostroj.

Úspěšný hokejista ale pomáhá svému rodnému městu, kde dělal první hokejové krůčky, i v průběhu roku. Podle starosty mají díky němu mladí vlašimští hokejisté kvalitní vybavení. „Pomohl získat dotaci z NHL, za kterou byly nakoupeny desítky výstrojí, které dnes používají ti nejmladší, začínající hokejisté,“ dodal Luděk Jeništa.

Michal Rozsíval (3. září 1978, Vlašim) je český hokejový obránce, který hraje v NHL za tým Chicago Blackhawks, se kterým získal dvakrát Stanley Cup, v sezóně 2012/2013 a 2014/2015.

autoři: haj , von
Spustit audio