Modré zóny se v Praze rozšíří od soboty

24. srpen 2017

Nové modré zóny vytlačí přespolní řidiče z dalších pražských ulic. Bez parkovacího oprávnění od soboty 26.8. nezaparkujete třeba v části Motola, Vokovic nebo v lokalitě Horní Kobylisy. Mimopražští řidiči tak budou muset nechávat auta dál od centra, jenže na okrajích metropole chybí záchytná parkoviště.

Pražský magistrát má zatím několik projektů jenom na papíře, mezi prvními chce začít stavět třeba ve Zličíně, a to už příští rok. Terminál by měl být napojený přímo na stanici metra a podle magistrátu v něm bude až dva tisíce míst pro auta a zhruba stovka pro autobusy. Hotový by měl být v roce 2019.

Další parkoviště vzniknou třeba na Opatově nebo na Černém Mostě. Tady by v budoucnu mělo zaparkovat zhruba 900 aut. Ale protože ani to nebude podle odhadů projektantů dost, plánují další parkoviště taky některá středočeská města. Třeba Dobřichovice se chystají rozšiřovat záchytné parkoviště u nádraží už letos na podzim. Teď je na parkovišti 75 míst a ta nestačí, přibýt by měla víc než stovka dalších. A hotovo by mělo být podle harmonogramu stavební firmy na jaře.

Parkoviště P+R

Přidávají se i další města v okolí Prahy. Napříkad Hostivice, Řevnice nebo Roztoky. V Roztokách už mají zpracovanou studii a plánují, že parkoviště pro zhruba 250 aut postaví za zhruba 60 milionů korun. Hotové bude nejdřív za dva roky.

autor: fir
Spustit audio