Most u Benátek nad Jizerou dosloužil. Za 5 měsíců tam postaví nový

12. červen 2017

Dělníci dnes začnou pracovat na silnici mezi Zdětínem a Sedlcem u Benátek nad Jizerou. Starý šestimetrový most strhnou a postaví nový. Dvě autobusové linky, které tudy jezdí, budou zhruba pět měsíců jezdit objízdnou trasou.

Podle silničářů měly práce původně trvat 8 měsíců, ale nakonec se to podařilo uspíšit, protože nechtějí, aby práce zasáhly do zimního období. Hotovo by mělo být v listopadu.

Nový most bude mít železobetonovou konstrukci. Celá stavba bude stát přes šest miliónů korun.

Práce na silnici ale ovlivní autobusovou dopravu, konkrétně dvě linky, které provozuje společnost Arriva. Jedna jede z Mladé Boleslavi přes Benátky nad Jizerou do Kojovic. Trasa druhé linky vede z Mladé Boleslavi přes Mečeříž do Benátek nad Jizerou. Autobusy nepojedou ze Zdětína rovně na Sedlec, ale pojedou směrem na Hřivno a před železničním přejezdem odbočí na Sedlec. Stejná objížďka platí i pro osobní auta.

Ve srovnání s běžnou trasou je objížďka o dva kilometry delší. Nevede po hlavních tazích, ale vedlejších silnicích, kde je plynulý provoz, takže se cesta prodlouží o pár minut. Dopravce ale dojede na všechny zastávky, které jsou v jízdním řádu, i když třeba se zpožděním.

autor: onj
Spustit audio