Most u Brandýsa nad Labem půjde v sobotu v noci k zemi, dálnice D10 bude zavřená

16. březen 2018

Kompletní obměnu dálničního nadjezdu na silnici mezi Brandýsem nad Labem a Zápy zahájí stavebníci v sobotu. Most, který zároveň slouží jako jedna z mimoúrovňových křižovatek na dálnici D10 půjde k zemi v noci ze soboty 17. března na neděli 18. března. Kvůli tomu bude dálnice D10 i silnice II/101 v potřebném úseku uzavřená.

Bourání části mostní konstrukce směrem na Mladou Boleslav je naplánováno na nadcházející víkend od 19.00 do 9.00. Druhou polovinu mostu dodavatel zbourá následující víkend , a to ve stejném čase. Řidiči budou muset využít objížďku.

V místě původního mostu vyroste nová stavba která využije základy pilířů a piloty původního nadjezdu. „Vybudování nového mostu bude stát celkem 54,1 milionu korun a bude z větší části hrazeno s pomocí evropských peněz. Stavební práce předpokládáme na osm měsíců, skončit by tedy měly v říjnu letošního roku. Současně bude probíhat oprava navazujících úseků na silnici II/101 mezi Brandýsem nad Labem a obcí Zápy, a proto bude provoz na této silnici po celou dobu vyloučen,“ upřesnil ve zprávě radní pro oblast dopravy František Petrtýl (ANO 2011).

Objížďka povede přes okolní výjezdy dálnice D10 a po okolních silnicích.

autor: redakce
Spustit audio