Na Benešovsku a Příbramsku čeká na řidiče řada dopravních omezení

Na Benešovsku a Příbramsku je několik uzavřených silnic. Na některých opravují povrchy, jinde zase mosty. Pro řidiče to znamená řadu omezení a komplikací.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pokládání asfaltu na D1 Průhonice - Chodov

Pokládání asfaltu na D1 Průhonice - Chodov | Foto: Petr Jansa

Zdržení čeká řidiče na hlavní příjezdové silnici k dálnici D1 z Čechtic. Tady už pracují dělníci od jara. Někdy tam jsou úplné uzavírky, ale pokud to jde, jezdí se kyvadlově na semafory. Ty jsou na více místech. Zelená na sebe nenavazuje, a tak řidiči musí počítat se zdržením.

„Probíhá tu rekonstrukce vozovek, mostů a propustů. Celkové investiční náklady jsou přes 53 milionů. Stavba bude dokončena v červnu roku 2015. V současné době probíhá rekonstrukce asfaltového souvrství,“ říká technik krajské správy a údržby silnic Jan Hašek, který stavbu dozoruje.

Další dopravní omezení se nachází u Českého Šternberku. Tam začali pracovat na odstranění povodňových škod z loňského června.

„Byly tam nějaké problémy s výběrovým řízením, muselo se dělat znovu. Teď se začala provádět jedna menší oprava, na ni naváže větší. Je tam utržený kus silnice, místo je označené betonovými svodidly,“ vysvětluje vedoucí krajské správy a údržby silnic na Benešovsku Jiří Šrankota, proč se s opravami začalo až teď.

Silnice je úplně uzavřená, k hradu se dá přijet pouze spodní cestou z vesnice. Ukončení oprav je naplánováno na konec letošního roku.

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Další velká omezení jsou v Trhovém Štěpánově, kde probíhá rekonstrukce na náměstí. „To je jedna etapa, další je rekonstrukce komunikace od Trhového Štěpánova po D1. Tady se bude opravovat asfaltové souvrství,“ uvádí Hašek.

Práce tu potrvají do konce listopadu. Komplikace pro řidiče mohou nastat v případě, že se uzavře dálnice D1. Právě přes Trhový Štěpánov je často vedená doprava z dálnice.

Práce letos měly skončit mezi Příbramí a Hluboší, kde je uzavírka. Poslední kontrolní den ale ukázal, že sanace jednoho z mostů bude náročnější a vše se o půl roku prodlouží.

Opravy minulý týden ale skončily na dlouho uzavřené spojnici z Jankova do Votic na Benešovsku a řidiči tam mohou bez omezení projíždět.

Věra Hájková, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme