Na fanoušky pražských fotbalových "S" dohlíželi těžkooděnci. Pomáhal i vrtulník

17. září 2017

Zhruba stovka policejních těžkooděnců, několik policistů v civilu a jeden vrtulník dohlíželi na pochod sparťanských fanoušků centrem Prahy. Ti mířili na derby na stadion do pražského Edenu. Podle zpravodaje Českého rozhlasu Ľubomíra Smatany pokřikovali bojová hesla. Nejsledovanější ligový zápas začal v 18 hodin.

„Fotbaloví fanoušci v ulicích Prahy budí zájem především u cizinců. Místní už je spíše přehlížejí,“ reportoval z místa Smatana. V průvodu hořely dýmovnice a několikrát se ozval dělbuch. Dýmovnici sparťané odpálili i v metru na Můstku. Policie několik fanoušků během pochodu zadržela.

Těžkooděncům pomáhali i kolegové se psy a také policisté na koních. Při příchodu do vršovického Edenu policie příznivce obou týmů oddělila.

Fotbalová liga má na programu pražské derby, a protože Slavie i Sparta přes léto ve velkém posilovaly, čeká některé hráče tento zápas vůbec poprvé.

„Chceme získat všechny body, ale víme, že to je zápas, který má něco navíc. Není to normální zápas, ale zápas o město, o Prahu, o prestiž,“ říká před derby na Slavii obránce Sparty Costa.

Dodatečně odvolaný gól, zvláštní pojmenovaní jídel v restauracích nebo netradiční sázky. Rivalita mezi Slavií a Spartou sahá až do 19. století. Přečtěte si o derby pražských „S“ v článku „Legendy pražských "S" vzpomínají na minulá derby: Klubismus byl větší, zápas se řešil všude“.

autoři: lsm , rez
Spustit audio