Na táboře je líp než u moře, zpívají si nymburští skauti

9. červenec 2017

Na klasickém skautském táboře, kde není elektřina, vodovod ani mobilní signál se přesto dětem líbí. Potvrdili to i nymburští skauti ze střediska Krahujec, kteří tráví část prázdnin na odlehlém místě u Ptáckého rybníka na Mladoboleslavsku.

Na táboře spí ve stanech s podsadami, kuchařky pro 20 táborníků a 10 vedoucích vaří v kuchyni bez elektřiny v kotlích a na kamnech.

Kluci na táboře začali s budováním lesní posilovny z přírodních materiálů. Skautky mezitím dělají zápisky do kroniky. „Je tady čistý vzduch, no a spát ve stanech – to je jiné než doma, je to super,“ potvrdila Káťa, která jela na skautský tábor poprvé jako vedoucí.

Skauti se také děti učí poznávat přírodu. „Velký podíl klademe na spolupráci, ale také na samostatnost. Děti si musí umět poradit v cizím prostředí, bez rodičů, bez techniky,“ dodal Jiří Macháček, který je také vedoucím na táboře.

Skauti také rádi zpívají, dokonce si o táboře složili i vlastní písničku: „Na táboře je líp než u moře, myjem se v lavoře a je nám tu dobře…..“ zanotovali na ukázku jednu z nich.

Táborová jídelna v přírodě
Lesní posilovna na táboře
Tábor je na samotě u Ptáckého rybníka
autor: Michal Trnka
Spustit audio