Na Tuchlovické pouti se zpívalo a tančilo s houslemi i cimbálem

7. květen 2017

Stovky lidí sledovaly v sobotu v Tuchlovicích na Kladensku vystoupení folklorních souborů ze středních Čech, Prahy a dalších koutů Čech a Moravy. Obec hostila tradiční festival s názvem Tuchlovická pouť letos už po čtyřiadvacáté.

Festival začal v pátek a potrvá až do neděle. Soubor Jasénka na něj přijel ze Vsetína. „Přivezli jsme pestrou směsici – máme spoustu různých variací, diváci uvidí jak „točenou“, „luženskou veselicu“ nebo „uherskou“,“ prozradila vedoucí Jasénky Eva Lambertová.

„Jsem strašně rád, že to pokračuje. Po 20 letech, kdy jsem u toho stál, jak se říká „plnou vahou“ to převzalo naše mládí, přicházejí s novými nápady…. Co lepšího si může člověk přát, že to pokračuje dál,“ dodává Bohumil Chochola, jeden ze zakladatelů festivalu, vedoucí souboru Čtyřlístek z Nového Strašecí.

Příští rok se uskuteční už 25. ročník a pořadatelé by proto opět do Tuchlovic pozvali i hosty ze zahraničí, tak jak tomu bylo v uplynulých letech, kdy na Pouti vystoupily soubory například ze Srbska, Polska nebo dokonce z Číny.

autor: kne
Spustit audio