Najde se zájemce o Poldovku? Na dnešní prohlídku hutí přišli jen novináři

12. červen 2018

Poldovka dostává další šanci k prodeji a následnému obnovení výroby. Před druhou dražbou na konci června si zkrachovalé ocelárny mohli prohlédnout potencionální kupci. Poslední možnost měli právě dnes. Na konci června totiž Poldovka půjde znovu do dražby. Nikdo z potencionálních zájemců ale nepřišel.

Před bránou s nápisem Huť Poldi se tak sešlo pár novinářů, fotografů, bývalých zaměstnanců a insolvenční správce Adam Sigmund. „Insolvenční správce mi řekl, by z nezájmu nedělal žádné závěry. Důležité podle něj je, aby někdo přišel na dražbu a hlavně, aby pak zaplatil,“ hlásí z místa redaktorka Českého rozhlasu.

Při první, dubnové dražbě za 261 milionů korun získala Poldovku firma Compagnia del Mediterraneo steel. Konečná částka přesáhla vyvolávací cenu o víc než 100 milionů. Vydražitel ale nakonec propásl lhůtu pro zaplacení a dražba tím byla zmařená.

Čtěte také

Při dnešní prohlídce hutí se novináři dostali jen do ocelárny, kde je zběžně provedl bývalý šéf technického úseku Václav Havlíček. Podle něj jsou v ocelárně potřeba jen nějaké dílčí opravy, jinak jsou ale všechny stroje připravené na rozjezd.

Druhé dražební kolo je naplánované na středu 27. června, tj. zhruba za 14 dní. I tentokrát to bude v pražském Národním domě na Vinohradech a vyvolávací cena zůstává 160 milionů korun.

autor: kne
Spustit audio